Digitalt

Guide til Twitter


Hvordan kommer man godt i gang med Twitter? Hvad betyder hashtags og RT? Det kan du lære lige her, hvor jeg har samlet mine og andres tips og tricks til Twitter. Dette er din helt egen ABC guide til Twitter – så er der ingen undskyldning for ikke at komme i gang!

Dette indlæg er en opfølgning på det sidste blogindlæg, hvor jeg fortalte om min personlige motivation for at bruge Twitter og hvad der er helt særligt ved denne platform. Det kan du læse om her.

STEP 1: OPRET EN PROFIL

Det første du skal gøre er at oprette en profil på http://www.twitter.com. Sådan ser min profil ud.

Der er to vigtige ting at være opmærksom på her:

1. Vælg et profilbillede. Twitter har et standardbillede som vises, hvis ikke du selv vælger et billede. For at gøre din profil mere personlig og skabe troværdighed, er det meget vigtigt at du vælger et profilbillede.

2. Skriv en kort beskrivelse af dig selv og hvad du laver på 160 karakterer. Det fortæller dine kommende followers hvad de kan forvente sig fra dig. I min beskrivelse har jeg valgt at fortælle at jeg er studerende, blogger og er interesseret i social media.

Når du opretter din profil, vil du have mulighed for at connecte med dit netværk. Det kan være en god ide at springe dette trin over i første omgang og i stedet komme i gang med at tweete for at opbygge en tweetfeed, så folk kan se hvad du tweeter om og derudfra beslutte om de vil følge dig.

STEP 2: DIT FØRSTE TWEET

Når du har oprettet din profil, skal du i gang med at tweete. Et tweet består af 140 karakterer. I starten kan det godt føles lidt underligt at tweete, når man ikke har opbygget en følgeskare endnu. Men det er kun indtil man har fundet sin egen ‘stemme’ og måde at tweete på. Men 140 karakterer er ikke meget, og det kan være svært at få sagt alt det man gerne vil. Men det er samtidig det fede ved Twitter. Det kaldes ikke mikroblogging for ingenting.

Man kan tweete om mange ting. Her er en kort liste til inspiration:

– Nyheder
– Ens interesser
– Spørgsmål / Spørge til råds
– Dele billeder og videoer
– Dele artikler

Når du vil oprette et nyt tweet, skal du blot trykke på dette ikon  oppe i højre hjørne af skærmen.

STEP 3: FOLLOW OG FOLLOWERS

Follow = betyder at man følger folk på Twitter. Når du følger en person, får du alle deres tweets i din twitterfeed, lidt ligesom at du får alle dine venners statusopdateringer på Facebook.

Followers = det er dem der følger dig og får alle dine tweets.

Kender du nogle spændende folk inden for det felt du interesserer dig for, så find ud af om de er på Twitter og følg dem. Hvis du ikke kender nogen, så lav research på dit felt og find frem til hvem der deler deres viden på Twitter. Du bestemmer selv om du vil følge dine venner og netværk på Twitter – her handler det nemlig ikke så meget om at være venner, men om at følge nogle interessante folk.

STEP 4: TWITTER LINGO

Tweeter (Twitterer) = En bruger på Twitter.

TweepsFolk der bruger og følger hinanden på Twitter.

TweetEn ‘post’ på Twitter af en tweeter.

Tweeting = handlingen at poste/tweete på Twitter.

Direct Mail (DM) = Private beskeder mellem tweetere.

Retweet (RT) = Hvis man gerne vil dele en andens tweet, kan man ‘retweete’ den. Så skal man blot skrive RT foran tweetet, for at indikere at det ikke er en selv der har skrevet det. Husk at inkludere den oprindelige kilde.

Hashtag (#) = hashtags bruges til at markere nøgleord eller emne for dit tweet. Hvis du trykker på et hashtag bliver du vist alle tweets der er skrevet med det hashtag. På den måde kan du følge med i hvad der bliver skrevet om et bestemt emne.

Handle (@) = handle bruges foran et twitternavn, f.eks. @CamillaSwartz, som er mit brugernavn. Når du skal “tagge” andre i dit tweet, bruger du deres handle, som linker dem til tweetet. Hvis du vil skrive et tweet til en anden, men ikke vil bruge DM, skal du begynde dit tweet med @deresnavn, og så bliver tweetet sendt til dem.

Mention = når du nævner en anden tweeter i dit tweet (se ovenstående).

Overheard (OH) = mange tweeter noget sjovt eller dumt de har hørt andre sige. Hvis det er tilfældet begynder man tweetet med OH.

FollowFriday (#FF) = FollowFriday er et Twitter fænomen, hvor man gerne vil give credit til nogle man følger, som man gør det godt. På den måde er der måske nogle af dine followers, som begynder at følge ham/hende. Og næste fredag er det måske dig der får en #FF. På Twitter handler det altid om at være sød mod andre og dele med hinanden :) Husk at gøre det om fredagen.

STEP 5: KOM GODT I GANG

Hvis du har læst ovenstående har du din Twitterbasics i orden, og så er det bare om at komme i gang. Kast dig ud i det og føl dig frem. Som grafikken herunder viser, kan du bruge Twitter på tværs af smartphone, tablet, laptop, etc.
Måske virker det dumt i starten, men så snart du finder ud af hvor nemt det er at få ny viden og inspiration, og hvor let det er at give din viden videre til andre, er jeg sikker på du bliver glad for det. There’s no right way to do it!

TIP #1: Faktisk bliver der slået rigtig mange job- og praktikopslag op på Twitter. Så hvis du står og leder efter en af delene, kan det kun gå for langsomt med at oprette en Twitterprofil. Det er også en god måde at kontakt til en mulig arbejdsplads. 

TIP #2: Hvis du gerne vil vide mere om hvordan man bruger Twitter har @mashable lavet en komplet gennemgang her

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til hvordan man bruger Twitter, så del dem meget gerne her. Så kan alle få glæde af det!

Reklamer

One thought on “Guide til Twitter

  1. Pingback: Social Selling – Hvad får man ud af sociale medier? | Digital kommunikation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s