Digitalt

HTML5

I dag har jeg været til Morgenbriefing på Creuna igen. Det handlede denne gang HTML5, som den nyeste HTML generation. Jakob Løkke Madsen, som er frontendudvikler og Simon Kibsgård, som er chefkonsulent, kunne fortælle om både muligheder og udfordringer i forhold til at bruge HTML5.

Der er mange nye tags og attributter ved HTML5. F.eks. kan man lave in-browser development, istedet for at bruge Flash. Det er en kæmpe fordel i forhold til det mobile marked, hvor mange smart phones ikke kan læse Flash. Samtidig er der Super Easy Distribution, som betyder at der meget kort mellem produktion og udgivelse/opdatering af indhold fra hjemmesiden til de enkelte apps.

Herunder viser jeg et af deres slides, som lister nogle af fordelene ved HTML5:

Det er faktisk på mange måder et helt nyt paradigme for hvad man kan lave på nettet. De to drenge kom med et godt eksempel fra The Guardian:

http://www.guardian.co.uk/global-development/interactive/2012/oct/04/rise-of-megacities-interactive

Her har man netop gjort brug af in-browser development. Netop den feature gør det nemt og omkostningsfrit at justere bugs og opdatere sit indhold. Og der er samtidig mulighed for open source interaktion mellem end-user og developer.

Dr.dk/nu er også et godt eksempel på en HTML5 App, der gør det godt.

En af udfordringerne er bl.a. hvis en stor procentdel af ens brugere benytter Internet Explorer som browser. Der er også en udfordring omkring iPhone brugere er vant til et styresystem og design, Android brugere til et andet, og hvis man benytter HTML5 bliver det ensartet for alle, og det kan skabe utilfredse brugere.

Men alt i alt, har HTML5 en lys fremtid – i hvert fald i følge disse to kloge hoveder. Slidet herunder viser HTML5 på Gartner’s Technology Hype Cycle. Lige nu peaker den, men det betyder ikke at det så kun går ned af bakke her fra. Forhåbningen er, at det vil nå til Plateau of Productivity.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s